Vitajte

Kam na ryby

Pravidlá

Naše ryby

Akcie

Články

Úlovky

Linky

Články

Rybársky bazár

Považskobystrický rybár

 Ako urobiť rybu

 

 

Uvariť v polievke

Upiecť

Udusiť

Ugrilovať

Vypražiť

 

 

 

 

Vypražiť v oleji

Šťuka vo vínovom cestíčku

800 g šťuky, 2 vajcia, mlieko, biele víno, hladká múka, olej, soľ.

Zo šťuky si odkrojíme 4 kúsky, ktoré osolíme. Pripravíme cestíčko z hladkej múky, mlieka, vajec, bieleho vína a soli. Cestíčko má byť hustejšej konzistencie. Rybu obalíme v cestíčku a vypražíme v rozpálenom oleji dozlata. Ozdobíme plátkom citróna. Podávame s oblohou.

 

Vyprážané ostrieže

8 stredne veľkých ostriežov, pár kvapiek worcestrovej omáčky, šťava z 2 citrónov, mleté čierne korenie, soľ.

Cesto: 200 g múky, 2 žĺtky, 2 bielky, 250 ml bieleho vína, 2 strúčiky cesnaku, šťava z 2 citrónov, tuk na vyprážanie, zväzok zelenej petržlenovej vňate, 1 čajová lyžička soli.

Kuchynsky upravené ostrieže umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou šťavou a worcestrovou omáčkou. Vo vhodnej nádobe vymiešame múku s bielym vínom a so žĺtkami dohladka. Pridáme cesnak rozotretý so soľou a zelenú petržlenovú vňať nasekanú nadrobno. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne ho zamiešame do cestíčka. Ryby namočíme do cestíčka a vypražíme v oleji dozlata. Pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame

 

Vyprážaný kapor inak

650 g kapra (alebo inej očistenej ryby), 1 vajce, 100 ml mlieka, 75 g hladkej múky, 125 g strúhanky, 100 g pokrmového tuku, soľ.

Očistenú rybu nakrájame na porcie, posolíme, obalíme v múke, vo vajci, ktoré sme rozmiešali v mlieku, v strúhanke a vyprážame dočervena. Obalené kúsky ryby vyprážame pomalšie, aby sa ryba dostatočne prepiekla. Podávame so zemiakovým šalátom alebo ryžou.

 

Vypražiť na panvici

Vyprážané pstruhy

4 menšie pstruhy, 3 vajcia, 3 lyžice bieleho vína, tuk na vyprážanie, hladká múka, citrónová šťava, strúhanka, soľ.

Vyčistené pstruhy umyjeme, osušíme, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme múkou, vajcami, ktoré sme rozšľahali s vínom a trochou soli a nakoniec preosiatou strúhankou. Obalené pstruhy vypražíme vo väčšom množstve tuku z oboch strán dočervena. Podávame s varenými zemiakmi posypanými nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou.

 

Pstruhy na masle

4 pstruhy, 1 lyžica masla, 3 lyžice oleja, 1 lyžica hladkej múky, polovica citróna, citrónová šťava, soľ.

Vyčistené pstruhy umyjeme, osušíme, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, poprášime múkou a opečieme v rozpálenom oleji. Oheň zmiernime a pstruhy domäkka upečieme. Mäkké pstruhy pokvapkáme roztopeným maslom a obložíme tenkými plátkami citróna. Podávame so zemiakovými hranolkami.

 

Úhor na burgundský spôsob

600 g úhora, 3 lyžice oleja, 150 g mrkvy, 1 lyžica masla, 1 čajová lyžička sardelovej pasty, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 200 ml červeného vína, tymian, 1 bobkový list, nadrobno nakrájaná zelená petržlenová vňať, celé čierne korenie, soľ.

V rozpálenom oleji opražíme očisteného úhora nakrájaného na kúsky dlhé 7 až 8 cm. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a očistenú mrkvu, podlejeme hydinovým vývarom, osolíme, pridáme rozotretý cesnak, tymian, bobkový list, korenie a všetko udusíme domäkka. Zalejeme vínom, pridáme sardelovú pastu, maslo, zelenú petržlenovú vňať a zohrejeme. Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke.

 

Vyprážaný kapor

4 porcie kapra, hladká múka, 2 vajcia, 2 lyžice mlieka, tuk na vyprážanie, citrónová šťava, strúhanka, soľ.

Porcie kapra osolíme, obalíme múkou, vajcami rozšľahanými s mliekom a soľou a preosiatou strúhankou. Vypražíme na rozpálenom tuku z oboch strán. Vypražené porcie pokvapkáme z oboch strán. Podávame s hranolkami a majonézou.

 

 

 

Navigácia: …\Články\Ako urobiť rybu\Vypražiť