Vitajte

Kam na ryby

Pravidlá

Naše ryby

Akcie

Články

Úlovky

Linky

Články

Rybársky bazár

Považskobystrický rybár

 Ako urobiť rybu

 

 

Uvariť v polievke

Upiecť

Udusiť

Ugrilovať

Vypražiť

 

 

 

 

Ugrilovať na grile

Pstruh na rošte

600 g vyčisteného pstruha, maslo, 2 citróny, olej, strúhanka, rasca, soľ.

Marináda: 2 vajcia, 1 čajová lyžička sójovej omáčky, maizena, vegeta, olej,

Najprv si pripravíme marinádu. Upraveného, očisteného, vypitvaného a vo vlažnej vode umytého pstruha osušíme, osolíme a natrieme olejom. Dáme ho do marinády aspoň na 2 hodiny. Potom ho z oboch strán opečieme domäkka. Upečeného pstruha dáme na teplý tanier, polejeme rozohriatym maslom a ozdobíme plátkom citróna. Podávame ihneď so zeleninovou oblohou.

 

Úhor na dalmátsky spôsob

1000 g úhora, 4 strúčiky cesnaku, 1 citrón, 2 bobkové listy, 1 viazanička petržlenovej vňate, olej, mleté čierne korenie, soľ.

Úhory očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kusy. Uložíme ich na rošt, osolíme, okoreníme posypeme nakrájaným cesnakom a petržlenovou vňaťou. Pridáme aj bobkové listy. Ryby zalejeme zmesou oleja a citrónovej šťavy. Takto pripraveného úhora ugrilujem

 

Grilovaný úhor

600 g úhora, 200 ml dezertného bieleho vína, 1 cibuľa, 2 klinčeky, 2 lyžice nasekanej zelenej petržlenovej a 1 lyžica zelenej zelerovej vňate, olej, soľ.

Úhora stiahneme z kože, nakrájame na väčšie kúsky a osolíme. Z vína, trochy vody, nasekanej cibule, klinčekov, petržlenovej a zelerovej vňate pripravíme nálev, ktorým úhora zalejeme a necháme na chladnom mieste 24 hodín. Pred prípravou úhora vyberieme, osušíme, potrieme olejom a ugrilujeme. Podávame so smaženými zemiakmi alebo grilovaným chlebom.. 

 

 

Navigácia: …\Články\Ako urobiť rybu\Ugrilovať